domingo, 8 de mayo de 2011

Música. Sopa de Cabra, Bona nit malparits!


Be, com que fa temps que no escric una entrada en valencià, doncs que m'he animat a escriure-n una més.
Sopa de Cabra fou un grup de rock català que va nàixer a l'any 1986, format per Joan Cardona, Josep Thió, Frances Lisisic, Josep Bosch, Jaume Soler, Eduard Font, i lliderat pel cantant Gerard Quintana.
Aquest grup gironí, dissolt el 2001, té un estil únic dins de la música catalana, perqué uneix el pop i les guitarres acústiques a la llengua i a la veu de Quintana, que canta lletres de cançons d'amor, de terres de somni i de forasters condemnats a vagar per la ciutat.
Mai van acceptar que se'ls posés dins del grup conegut com ''RockCatalà'', encara que ells havien sigut els principals iniciadors d'aquest moviment musical.
Entre els seus concerts més coneguts i més cèlebres està ''Bona nit malparits!'' que va ser el concert que posà punt i final a la trajectòria del grup. Són quintze cançons que se succeeixen amb sorprenent facilitat. Amb Gerard Quintana al micròfon, els Sopa de Cabra fan un recorregut de tota la seua discografia, començant amb ''Si et va be'', i passant per cançons com la mítica ''L'Empordà'', que els donà la fama, i la versió elèctrica de ''Camins''.
És, en resum, una actuació immillorable per a qualsevol altre grup català (al menys que jo conegui), i un dels concerts més històrics del ''RockCatalà'', que fa recordar a aquell multitudinari al Palau Sant Jordi.
És també un resum de la seua trajectòria musical, que començà als vuitanta i terminà ja fa deu anys, encara que s'han alçat veus que anuncien la seua tornada als escenaris. Qui sap, potser tornen a fer un altre ''Bona nit malparits!''. Ja ho veurem.

5 comentarios:

Pau dijo...

"Nascut entre Blanes i Cadaqués, molt tocat per la tramuntana, d'una sola cosa pots estar segur, quant més vell, més tocat de l'ala".

Luis María Sancho dijo...

sempre deia que ala matinada es mataria

Pablo dijo...

molt bé!! molt de mal parit pel món

Luis María Sancho dijo...

molt de malparit, i benparits!

j2c6 dijo...

Que valencianet estàs fet! Bona nita malparits! Remember monos amarillos!

El mejor poema del siglo

Terminé hace poco "Antología de la nueva poesía española" de José Luis Cano. Es una recopilación de poemas de autores del si...